top of page

"FIND IT, FIX IT, LEAVE IT" 

scrollbutton

Osteopathie is geen medicijn, maar een werkmiddel

divider

Osteopathie zit in de lift! Het is een snel groeiende discipline in de gezondheidszorg waarmee we meer en meer mensen duurzaam kunnen helpen. Met deze manuele therapievorm bekijken we het evenwicht van de verschillende systemen in ons lichaam. Een klacht ontstaat wanneer dat evenwicht verstoord geraakt. Een osteopaat onderzoekt altijd het hele lichaam, niet enkel de plaats waar je de pijn voelt.

Elke mens is uniek, elke behandeling is daarom ook anders. Afhankelijk van de medische voorgeschiedenis, de leeftijd en de noden worden de behandeltechnieken per patient aangepast en afgestemd.

wat

Indicaties

divider

De voornaamste klachten waarmee patiënten aankloppen, zijn rug- en nekklachten, maar de osteopaat doet zoveel meer dan dat. Hoofdpijn, duizeligheid, ademhalingsmoeilijkheden, uitstralende pijnen, kaakproblemen, darmklachten, motorische achterstand bij kinderen, sportblessures, … zijn maar enkele voorbeelden hiervan.

Wist je dat je ook preventief naar een osteopaat kan gaan? Zo blijft je lichaam in balans. Beter voorkomen dan genezen!

Rug- en nekklachten

Hoofdpijn(en)

Spijsverteringsproblemen

Uitstralende pijn

Kaakproblemen

Sportblessures

De voordelen van osteopathie

divider

Het is bekend dat osteopathie de bloedsomloop, het zenuwstelsel en het lymfestelsel positief beïnvloedt. Hoewel de behandelresultaten variëren, zult u een merkbare verbetering ervaren van uw beweging, algehele gezondheid en welzijn. De focus van een osteopathische behandeling is vooral gericht op het vinden van de oorzaak van uw symptomen en deze vervolgens te behandelen. Dit zal een opmerkelijk effect hebben op een aantal andere aspecten van uw gezondheid en levensstijl, zoals:

Een verbeterde lichaamsfunctie, flexibiliteit en mobiliteit

Een rustiger en dieper slaappatroon dat niet onderbroken wordt door pijn

Een positief effect op uw humeur, geheugen en mentale gezondheid

Een algehele pijnreductie

Een vermindering van stress en spierspanning

Een verhoging van uw energieniveau, waardoor u beter functioneert en meer geniet

Een verbetering van uw algmene gezondheid en welzijn

Verbetering van sportprestaties

logo Marthe De Saedeleir Osteopathie

Marthe De Saedeleir Osteopathie ontvangt u graag in haar praktijk te Lebbeke of in Gentbrugge. Maak nu een afspraak of contacteer haar voor meer informatie

bottom of page